The lags get worse recently

I need help in a game server
User avatar
fun-Mono
.
.
Posts: 906
Joined: January 29th, 2009, 10:11 pm
Tag: |fun|#Mono|UcF
GameTracker: Monoman
Spark username: fun-mono
Location: Dresden - Germany

The lags get worse recently

Post by fun-Mono » November 21st, 2011, 2:13 pm

Hi,

I have a pretty good pc and a fast internet connection.
I have nice ping times in most servers in the world.

But in gold or scrim1 I have sometimes incredible lags.
Everytime when there is sound/noise ingame, I freeze like 1 - 2 seconds.
Sometimes i feel like 1 oe 2 frames per second or less.

If I play on some german servers (I live in germany) I have no lags at all and ping like 10-20.
Ok, funservers are not in germany, but I do not think, that it is my connection or pc that makes the lags.

How can this be improved ?
Am I the only one experiencing this problem on our servers? (especially on gold, but in the last fun cup war also in scrim1)

My primary objective here is to play in servers, but I get more and more upset with more and more lags.
Maybe someone knows how to solve this, and I can do something on my pc ( I tried already alot)
or
improve the servers :)
Image
User avatar
fun-VeNoM
.
.
Posts: 1380
Joined: March 24th, 2009, 7:39 pm
Home Server: Silver#2
Tag: |fun|VeNoM|ROCK
GameTracker: funsow
Spark username: fun-Venom

Re: The lags get worse recently

Post by fun-VeNoM » November 21st, 2011, 2:28 pm

I also experience a lot of lag in our servers from time to time.

If you didnt check your "rate" "maxpackets" and so on you should do that.
Sometimes Et set my rate back to 4000 and that cause a lot of lag.

:sld:
Image
Made by Ave
User avatar
fun-TomeR
.
.
Posts: 1525
Joined: September 22nd, 2010, 6:47 pm
Tag: |fun|#TomeR|
GameTracker: xxlionel

Re: The lags get worse recently

Post by fun-TomeR » November 21st, 2011, 7:05 pm

I dont know what to say , i just agree with you man , in other servers i have good ping but in fun-servers its all the time change from 90-100 to 300-400 , its just make me crazy ..
And i know the server just get restart so ..

I really dont know what the problem , and btw i all the time do /rate and also check my connection in option but nothing change , i hope its only for few days , and all will be back to normal.

TomeR.
European server *Home sweet Home*
ImageImage
User avatar
fun-KaKa101
.
.
Posts: 2702
Joined: August 12th, 2009, 11:36 pm
Home Server: TrickJump#3
Tag: |fun|#KaKa101|TJ
GameTracker: |fun|#KaKa101|TJ
Spark username: fun-KaKa101
Location: United Kingdom
Contact:

Re: The lags get worse recently

Post by fun-KaKa101 » November 21st, 2011, 7:06 pm

As far as I know, |fun|servers| are hosted in the UK so depending on your location it might bt worse than those who live nearby.
Image
Image
A Player Like This Comes Around Once In A Million..
PROUDLEADEROF #TJ =-|TILL>I<DIE|-=
User avatar
fun-Mono
.
.
Posts: 906
Joined: January 29th, 2009, 10:11 pm
Tag: |fun|#Mono|UcF
GameTracker: Monoman
Spark username: fun-mono
Location: Dresden - Germany

Re: The lags get worse recently

Post by fun-Mono » November 21st, 2011, 9:33 pm

I know that the servers are in the UK.
But it gets worse every month somehow.
I played on fun servers already since nearly 3 years, and i felt all the time comfortable with the amount of lags.
But since the 2.2 jaymod it seems to get worse every week.
Meanwhile it is unplayable in the most maps for me.

If I try rate/cl_maxpackets/time_nudge/max_fps and stuff, it doesnt help.
The lagometer always get "big mountains" on both diagrams (the upper little blue and the big turns to yellow)
So why this seems to get worse and worse???

On other servers I tried to play too, to see, if it is my pc.
But there are MUCH less lags.
Also on other servers which are not located in germany.

I just want to play nice. But with the lags which are meanwhile not acceptable for me anymore it is no fun for me.

I don't want to leave our own servers because I cannot play good there anymore...

So I just ask, what can be done ?
What can I try to improve my gaming experience on fun servers?
I will try all possible. But I think it is the server...

Greetz Mono
Image
User avatar
-DD
.
.
Posts: 1266
Joined: August 6th, 2010, 4:42 pm
Home Server: Silver#2
Tag: |fun|DD|*P!G*
GameTracker: fun-DD
Spark username: fun-DD

Re: The lags get worse recently

Post by -DD » November 22nd, 2011, 10:28 am

when u say u have pretty good pc and connection,

how good is ur connection, what speed?
and do u have plenty of CPU left over when running ET?

just asking incase it is your machine that is lagging up, no offense :wink:

i always have a little bit of lag but i havent noticed it get worse lately

DD
Image
Thanks Jix :P
User avatar
fun-Mono
.
.
Posts: 906
Joined: January 29th, 2009, 10:11 pm
Tag: |fun|#Mono|UcF
GameTracker: Monoman
Spark username: fun-mono
Location: Dresden - Germany

Re: The lags get worse recently

Post by fun-Mono » November 22nd, 2011, 1:34 pm

As I said, on other servers it works.

I have a 32 Mbit Connection.
32 Mbit Download, 4 Mbit Upload.
I have a AMD Phenom II X4 965 Black Edition Cpu.
Image
User avatar
fun-GaRa
.
.
Posts: 3572
Joined: December 31st, 2008, 9:38 pm
Home Server: TrickJump#3
Tag: |fun|#GaRa<3|ZwR
GameTracker: gara2021
Spark username: gara
Location: Estonia, Tallinn

Re: The lags get worse recently

Post by fun-GaRa » November 22nd, 2011, 1:38 pm

There is nothing wrong with your connection nor with your PC.
This is caused most likely by the server, because many players in our servers
experience the same problem: ping of all players jumps from normal to 200-500 for a few seconds.

Also our servers had similar lags in the past aswell, due to hacker attacks.
I've seen no proof tho that it could be the same now, so that is not likely to be the reason.

Eitherway, I think this problem should be addressed to Sec team, as they are in charge of server settings.
Hopefully they can fix this problem asap.


Thanks.
The ONE and ONLY professional Touchpad player:
Image
"The truth may be out there, but lies are inside your head"
Sir Terry Pratchett
User avatar
fun-Mono
.
.
Posts: 906
Joined: January 29th, 2009, 10:11 pm
Tag: |fun|#Mono|UcF
GameTracker: Monoman
Spark username: fun-mono
Location: Dresden - Germany

Re: The lags get worse recently

Post by fun-Mono » March 20th, 2012, 8:02 pm

AS I heared alot of complaining today about lags again, I want to reactivate this topic.
I experience also still lags. But meanwhile I am used to it to see some players "warping" and to see the "Connection Interupted" and the big mountains on the lagometer.

Today psapp and aze complained about lags.
I have still lags.

I think others have to.
Is there some help?

I can tell you what I tried:
- deactivate firewall/antivirus
- stop all software/processes except system core and et
- /rate 25000/31000. /cl_Maxpackets 100/60/30/15. /snaps 30/20, /com_maxfps 125/100/90/60, /cl_timenudge -50
- deinstalled sound drivers/deactivated soundcard

all doesnt help, or not much.
Is there a "Best practices" against lags?
Is there a chance that the servers get improved to have less server lags?

Thx and ciao Mono
Image
User avatar
fun-ThundX
.
.
Posts: 1563
Joined: February 12th, 2010, 6:09 pm
Home Server: PanzerWar#2
Tag: |fun|#Thund-X|
GameTracker: Thund-X
Spark username: fun-ThundX
Location: The Netherlands - NH
Contact:

Re: The lags get worse recently

Post by fun-ThundX » March 20th, 2012, 8:58 pm

fun-Mono wrote:AS I heared alot of complaining today about lags again, I want to reactivate this topic.
I experience also still lags. But meanwhile I am used to it to see some players "warping" and to see the "Connection Interupted" and the big mountains on the lagometer.

Today psapp and aze complained about lags.
I have still lags.

I think others have to.
Is there some help?

I can tell you what I tried:
- deactivate firewall/antivirus
- stop all software/processes except system core and et
- /rate 25000/31000. /cl_Maxpackets 100/60/30/15. /snaps 30/20, /com_maxfps 125/100/90/60, /cl_timenudge -50
- deinstalled sound drivers/deactivated soundcard

all doesnt help, or not much.
Is there a "Best practices" against lags?
Is there a chance that the servers get improved to have less server lags?

Thx and ciao Mono


Dont forget /pb_sleep 500
Scorp told me that, It worked perfectly for me.
You can pretty much set /pb_sleep to any value between 60 and 500, whichever value suits you.
Image
- By NaGa
Post Reply

Return to “Game Servers”